Selecteer een pagina

Enkele maanden geleden liep ik vast, ik voelde dat ik uit balans was. In die tijd las ik een artikel over Mineke en haar praktijk Vrouw van waarde – leven in balans. De naam sprak mij direct aan, en na het lezen van het artikel was ik er van overtuigd dat ik hulp moest zoeken, daarom nam ik (ondanks de afstand – ruim een uur rijden) contact op met Mineke. Het kennismakingsgesprek voelde als een bevrijding. Ik realiseerde mij dat dit de eerste keer was dat ik mijn verhaal deelde. Het was niet moeilijk om me open te stellen voor Mineke, zij weet een comfortabele sfeer te creëren waarin dat kan.

Ik klopte aan vanwege mijn voortdurende stress, de spanning rondom gezin, huishouden, werk en relatie. Het kostte mij veel moeite om alle ballen hoog te houden, ook omdat ik ADD heb. Dat laatste zorgt ervoor dat ik dingen vergeet, en mij moeilijk kan concentreren zodat taken erg lang duren. Voor anderen probeerde ik die dingen verborgen te houden, en dingen mooier te doen voorkomen dan ze in werkelijkheid zijn. Mineke heeft mij laten inzien dat ik juist daardoor mensen op afstand hield, en geen hechte band had met mensen, waardoor ik eigenlijk heel eenzaam was. Mijn ouders en vriendinnen wisten niet eens dat ik zo vastgelopen was. Middels enkele gesprekken met Mineke heb ik geleerd om verbinding aan te gaan met mensen door te delen. Van goede vriendinnen en van mijn ouders krijg ik nu steun! Ik voel me daardoor meer in balans. De grootste verandering is dat ik mijn vertrouwen terug heb gevonden.

Er zijn dingen die nog lastig blijven, vooral in mijn relatie, maar ik heb meer zicht gekregen op mijn kwetsbaarheid waardoor ik beter begrijp wat er soms mis gaat. Dat dingen soms misgaan vanwege mijn problemen met aandacht kan ik beter accepteren, waardoor er minder gevoel van falen is. Wij moeten er als koppel mee leren leven in plaats van ertegen te vechten! Het gevoel van tekort schieten had een heel negatieve invloed op de relatie met mijn man. Ik voelde me steeds minder gezien en begrepen door hem waardoor ik niet meer kon voorkomen dat er veel strijd ontstond. Conflicten en onrust draaien elke keer zo ongeveer om hetzelfde thema. Wij zien dat samen nu sneller.

Ik heb van Mineke begrip gekregen voor de dingen die voor mij lastig en pijnlijk zijn in de relatie. Nu weet ik dat het voor mij soms goed is om even afstand te nemen in de relatie en van mijn man. Niet met het doel om tot een breuk te komen maar juist om liefde en intimiteit vast te kunnen houden op de lange termijn. De komende tijd hoop ik door te groeien maar vanwege deze hulp voel ik mij al sterker en meer in balans.