Selecteer een pagina

door mijn hoge eisen liep ik vast

Amber (29 jaar) wil haar verhaal delen...

Met mijn hulpvraag klopte ik 1,5 jaar geleden aan bij Mineke. Het voelde voor mij gelijk vertrouwd gezien haar professionele ervaring in de GGZ, maar ook vanwege haar te vergelijken positie als moeder van opgroeiende kinderen. Ik had er vertrouwen in en dat vertrouwen werd absoluut niet beschaamd!

De moeiten die ik in mijn leven ervoer hadden te maken met perfectionisme en overbelasting. Ik ben moeder van twee prachtige jonge kinderen. De komst van de kinderen kort op elkaar, en de nieuwe ervaring van het ouderschap is een heel intensieve periode geweest voor mij en mijn man. Mijn perfectionisme en andere kwetsbaarheden kwamen meer en meer naar boven. Uiteindelijk had ik het gevoel het allemaal niet meer aan te kunnen. Ik wil zo graag een goede moeder zijn! Ik ervoer veel stress, falen, angst en geregeld dagenlange bedroefdheid. Mijn vriendinnen hadden geen idee hoe ik me echt voelde. Ik voelde mij schuldig en legde mijzelf meer druk op om het goed te doen waardoor het alleen maar moeilijker werd.

Het afgelopen 1,5 jaar zijn deze problemen beetje bij beetje afgenomen. De gesprekken met Mineke geven mij elke keer weer veel vertrouwen. Haar ervaring, kennis, begrip, overzicht, conclusies, eerlijkheid, professionele afstand en aansporingen geven mij meer grip. In het hele proces heb ik veel ontdekt, ik ben gegroeid en veranderd, en heb al een heel stuk herstel ervaren.

Ik kan nu bij mijzelf signaleren wanneer ik een te hoge verwachting heb, en kan mijzelf dan tot de orde roepen. Ook heb ik geleerd dat ik mij heel vaak heb afgezonderd van vrienden of familie terwijl het juist goed is om mijn gevoelens te delen, zodat zij mij beter kunnen leren kennen, begrijpen en helpen. Ik begrijp nu hoe de overbelasting ontstaan is en heb de oorzaken deels kunnen verwerken. De grootste verandering is dat ik meer reële verwachtingen heb van mijzelf en dat geeft rust in mijn leven. Mijn perfectionisme komt af en toe nog wel naar boven maar ik heb meer handvatten hoe ik hier goed mee om kan gaan en hoe ik kan voorkomen dat het de boventoon voert. Hierdoor ben ik beter in staat er voor ons gezin te zijn.

Mineke heeft mij op veel gebieden verder geholpen: gezin, opvoeding, huwelijk, karaktervorming en rouwverwerking. De moed, eerlijkheid en ontvankelijkheid die van mijn kant nodig waren zijn de moeite waard geweest om Mineke’s hulp toe te laten!

ramen-dicht-vrouw-van-waarde

 

Quote: mijn vriendinnen hadden geen idee hoe ik me echt voelde.

Tags: perfectionisme