Selecteer een pagina

De houding van Mineke tijdens onze gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Ze stelde vragen op de juiste momenten waardoor ik mijn verhaal kon doen en me begrepen voelde. Ik voelde me gehoord en had het idee dat ze wist waarover ze praatte. In mijn huwelijk en gezin werd ik geconfronteerd met het fenomeen autisme. Voordat het een naam had was het vooral zoeken naar manieren om het gezin draaiende te houden en zelf staande te blijven. Dit is tot op zekere hoogte vol te houden. Met drie kinderen alle ballen hoog houden zonder veel steun van de wederhelft. Dan ligt het overvragen natuurlijk op de loer. Ik was me bewust van het feit dat de kar die ik trok toch wel erg zwaar werd. Toen ik me dit realiseerde heb ik uiteindelijk zelf hulp gezocht, al jaren geleden. Een hele stap voor mij als sterke vrouw die alle ballen hoog houdt. Tijdens deze periode heb ik als het ware een rouwproces doorgemaakt. En mijn ideaalbeeld van een huwelijk waarin je maatjes van elkaar bent, bij moeten stellen.  Het blijft een moeilijke combi; autisme en een huwelijk. Een stuk vergeving en mildheid binnen de relatie blijft noodzakelijk. Ik ontdekte dat ik juist in dat opzicht nog stappen kon zetten om me meer vrij te kunnen voelen en los te komen van gevoelens van boosheid. Dit was mijn hulpvraag in mijn gesprekken met Mineke. Verder hebben we samen teruggekeken op het proces van vele jaren waar ikzelf doorheen ben gegaan. We hebben geconcludeerd dat de zoektocht naar balans zwaar was maar wel z’n vruchten heeft afgeworpen!